Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/novyqcom/domains/smartnovic.com/public_html/wp-content/plugins/gravityformsuserregistration/class-gf-user-registration.php on line 987 خانه هوشمند – شرکت سامانه های هوشمند نویک

مقدمه

      انسان از دیرباز همواره به دنبال رفاه و راحتی در زندگی خود بوده و این رفاه و راحتی را در ساخت وسایل و تجهیزاتی مشاهده می کرده که بیشتر در زندگی روزمره با آنها برخورد داشته ، با وجود مقاومت هایی که توسط برخی از قسمت های جوامع در مقابل بکارگیری و استفاده از تجهیزات و شیوه های  جدید صورت میگیرد که اصرار بر ادامه زندگی مبتنی بر روش های معمول گذشتگان خود را دارند، کماکان این جریان متوقف نشده و پس گذشت مدتی فراگیر می شود و روش های قبل از خود را منسوخ می کند.

 خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند به مجموعه راه حل ها و سیستم هایی گفته می شود که  جهت رفاه و مصرف بهینه انرژی و بالا بردن سطح امنیت و سطح دسترسی و کنترل هرچه بهتر  قسمت های روشنایی و سرمایشی و گرمایشی و امنیتی   منازل مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های هوشمندی که توسط فعالین این حوزه به کاربر ها ارائه شده بنا به پیشرفت تکنولوژی ، دست خوش تغیرات زیادی شده است تا آنجا که حتی اساس سیستم های قبل از خود را منسوخ نموده اند برای مثال سیستم های اولیه هوشمند تماما  مستلزم سیم کشی های مختص خود بوده که این خود عاملی برای بالا بردن هزینه های کاربر محسوب می شد برای مثال می توان از سیستم های هوشمند باسیم  مبتنی بر روش ستاره ای و روش باس نام برد. ولی با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی سیستم هایی ارائه شد که کاربر را از سیم کشی های خاص بی نیاز می کرد که اصطلاحا از آنها با عنوان سیستم های بی سیم یاد می شود برای مثال میتوان از سیستم های مبتنی بر پروتکل های : RF/KNX_RF/Bluetooth//Z-Wave / Thread/ Zigbee/ WiFi” نام برد که هر کدام از این پروتکل ها توضیحات خاص خود را دارند.

سامانه های هوشمند نویک:

طی سال های اخیر نیز به تبعیت از جوامع پیشرفته ، حرکت هایی جهت ارائه خدمات هوشمند سازی ساختمان در کشورمان  شروع شده است که نیاز به واردات اکثرا این سیستم ها یکی از مشکلات جدی آنها محسوب می شود ، مجموعه سامانه های هوشمند نویک با اتکا به توانمندی داخلی و با بهره گیری از مهندسین متخصص و مجرب خود برآن شد تا همگام با تکنولوژی و فناوری روز دنیا ، سیستمی جامع و کارآمد متناسب با شرایط و نیاز کاربران، مبتنی بر پروتکل محبوب و کارآمد Zigbee که شرکت های بزرگی مانند آمازون و گوگل و فیلیپس و… از آن بهره می برند ، ارائه دهد.

 سیستم خانه هوشمند نویک :

این سیستم به طور کلی از چهار قسمت تشکیل شده :

1) تجهیزات (اعم از کلید ها ، ماژول ها و سنسور ها) که بستر فعالیت سیستم را فراهم می کنند.

2) پردازش گر سیستم (هاب)

3) انواع ارتباطات

4) نرم افزار

تجهیزات

یک سیستم منظم و کارآمد مستلزم داشتن بستری مستعد و هماهنگ می باشد مجموعه نویک با بهره گیری از قطعات با کیفیت اقدام به تولید این تجهیزات در داخل ایران نموده است که این اقدام در نوبه خود در کشور بی نظیر می باشد.

انواع تجهیزات :

  • کلیدها
  • ماژول ها و سنسور ها
  • پریز ها

کلید ها

یک سیستم منظم و کارآمد مستلزم داشتن بستری مستعد و هماهنگ می باشد مجموعه نویک با بهره گیری از قطعات با کیفیت اقدام به تولید این تجهیزات در داخل ایران نموده است که این اقدام در نوبه خود در کشور بی نظیر می باشد.

انواع تجهیزات :

  • کلیدها
  • ماژول ها و سنسور ها
  • پریز ها

 

کلیدها

کلیدها در سیستم های هوشمند نقش محوری و میدانی را ایفا  می کنند و به همین دلیل باید از کیفت بالا و قابل توجهی برخوردار باشند در ادامه برخی از ویژگی کلیدهای نویک بررسی میکنیم:

لمسی بودن کلید ها :

  • عدم صدای کلیک
  • عدم جرقه زنی
  • سطح صاف و یک دست
  • مناسب برای محیط های درمانی به جهت عدم وجود درز
  • ظاهر زیبا و قابلیت چاپ لوگو یا طرح انحصاری

قابلیت ارتباطات بی سیم :

  • تغییر وضعیت کلید از طریق اپلیکیشن
  • اطلاع از وضعیت کلید از طریق اپلیکیشن
  • امکان جفت شدن کلید ها
  • امکان جفت شدن کلیدها با لامپ هوشمند

سایر ویژگی ها:

  • قابلیت نصب در قوطی های کلید موجود در کشور
  • ارائه شده در انواع تک پل ، دوپل ، سه پل ، کولر آبی ، دیمر و تایمری
  • دارای پل مستر در کلید سه پل و کلید کولر آبی
  • دارای چراغ سیگنال برای هر پل
  • عدم جریان نشتی چراغ سیگنال مشابه کلیدهای مکانیکی
  • محافظت شده در برابر رطوبت و امکان استفاده در بیرون ساختمان

کلیدها در سامانه های هوشمند نویک به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند.

الف : کلید های با خروجی

ب : کلید های بدون خروجی

کلیدهای با خروجی :

به آن دسته از کلیدها که بصورت مستقل کنترل جریان الکتریسیته را بر عهده دارند و جریان برق را قطع و وصل می نمایند ، کلید های با خروجی گفته می شود.

کلید های بدون خروجی:

به آن دسته از کلیدها که بصورت مستقل جریان الکتریسیته را کنترل نکرده و تنها حالت دستور دهنده دارند ، کلید های بدون خروجی گفته می شود. بدین صورت که هر کلید بدون خروجی برای اجرای دستورات کاربر ، باید به یک ماژل رله هوشمند و یا به یک کلید با خروجی دیگر دستور بدهد.

قابلیت Mesh :

کلیدها به نحوی تولید و تعریف شده اند که هم بعنوان فرستنده و گیرنده عمل میکنند که بخاطر این  قابلیت ،امکان انتقال اطلاعات از یک کلید به کلید دیگر و در نهایت به پردازشگراصلی (هاب) را برای سیستم فراهم میکنند که این باعث وسیع تر شدن محدوده تحت پوشش پردازشگر اصلی (هاب) میگردد که به آن اصطلاح mesh یا پل زدن ، گویند.

نکته : در صورتی که یکی از کلید ها به واسطه قابلیت meshاطلاعات خود را به هاب می رساند در صورت خرابی کلید واسط میان آن و هاب ، کلید مستقلا شروع به جست جو میکند و نزدیکترین کلید بین خود و هاب را پیدا کرده و اطلاعات خود را به هاب می رساند که ما به این وضعیت ، حالت خود درمانی سیستم نویک می گوییم.

قابلیت لینک شدن کلیدها :

وقتی صحبت از یک سیستم جامع و کارآمد می شود باید سیستم جوری تعریف شده باشد که در موقع خرابی یا از مدار خارج شدن بخشی از سیستم ، کاربر کنترل فیزیکی و دستی خود را بر روی کلیدها از دست ندهد به همین منظور کلیدها در سیستم هوشمند نویک از نوعی ارتباطات مستقل از پردازشگر اصلی(هاب) بهره می برند به نحوی که در صورت خرابی پردازشگر اصلی(هاب) به فعالیت خود ادامه میدهند.

همانطور که در قسمت ارتباطات بی سیم کلید ها به قابلیت “جفت شدن کلید ها” با هم دیگر اشاره شده باید مجددا این ویژگی شاخص سیستم هوشمند نویک را باز اشاره نمود و به صورت مختصر به توضیح آن میپردازیم.

یک از کاربرد های جفت شدن کلیدها با یکدیگر در قسمت سیستم کلیدهای تبدیل یک ساختمان می باشد بدین صورت که برق یک روشنایی را به یک کلید خروجی دار هوشمند متصل نموده و کلید دوم را یک کلید بدون خروجی قرار می دهند که بر خلاف حالت کلیدهای تبدیل در سیستم های برقکشی سنتی هیچ گونه سیمی بین کلید بدون خروجی و آن روشنایی و حتی کلید باخروجی مرتبط نمی شود و پس از راه اندازی هاب و نرم افزار ، کلید بدون خروجی با قابلیت بایدینگ به کلید با خروجی شناسانده می شود توجه داشته باشید فقط برای راه اندازی اولیه ارتباط بین دو کلید از هاب و نرم افزار استفاده می شود و پس از جفت شدن کلیدها ، هاب و نرم افزار نقشی در ارتباطات این دو کلید نخواهند داشت به همین منظور گفته می شود پس از خرابی هاب یا از دسترس خارج شدن نرم افزار ارتباط بین دو کلید پایدار باقی می ماند.

انواع کلید ها :

  • کلیدهای تک پل :

NSW101  کلید تک پل با خروجی تا 2 آمپر

NSW102 کلید تک پل با خروجی تا 10 آمپر

NSW103 کلید تک پل بدون خروجی

NSW104 کلید زنگ

NSW105 کلید درب باز کن با خروجی تا 2 آمپر (این کلید به مدت 1.5ثانیه خروجی را فعال می کند.)

  • کلیدهای دو پل :

NSW201          کلید دو پل با هر خروجی تا 2 آمپر

NSW202        کلید دو پل با هر خروجی تا 10 آمپر

NSW203       کلید دو پل بدون خروجی

  • کلیدهای سه پل:

کلید های سه پل با چهار پل عرضه می گردند که یک پل آن به عنوان پل مستر تعریف شده است.

NSW301 کلید سه پل با هر خروجی تا 2 آمپر

NSW302 کلید سه پل با دو خروجی تا 2 آمپر و یک خروجی تا 10 آمپر

NSW303 کلید سه پل بدون خروجی

  • کلید چهار پل :

NSW401 کلید چهار پل سه خروجی 2 آمپر و یک خروجی 10 آمپر

NSW403 کلید چهار پل بدون خروجی

  • کلید کولر :

NCS401 کلید کولر آبی با دو خروجی 2آمپر جهت دور کند و پمپ و یک خروجی تا 10 آمپر برای دور تند

  • کلید دیمر :

NDS101 کلید دیمر با تک خروجی تا 2 آمپر

NDS103 کلید دیمر بدون خروجی

  • کلید تایمر :

NTS101 کلید تایمری با تک خروجی تا 2 آمپر

NTS102 کلید تایمری با تک خروجی تا 10 آمپر

NTS103 کلید تایمری بدون خروجی

  • کلید با سنسور هوشمند :

NTM101 کلید تایمر با سنسور با خروجی تا 2 آمپر

NTM102 کلید تایمر با سنسور با خروجی تا 10 آمپر

NTM103 ترموستات هوشمند بدون خروجی

  • کلید کنترل پرده برقی :

NBC101 با دو خروجی رله

2 ) ماژول ها و سنسور ها :

سیستم خانه هوشمند نویک برا ارائه یک سیستم جامع اقدام به ارائه برخی محصولات تکمیلی نموده است که در کنار کلید ها به کاربران عرضه می گردد.

الف) ماژول رله هوشمند:

این ماژول در حالت های چهار خروجی و هشت خروجی تعریف شده و در اختیار کاربران قرار می گیرد و عملکرد آن به این گونه می باشد که کاربر می تواند تجهیزات روشنایی های خود را به آن متصل نماید و برای کنترل دستی، آن را با استفاده از قابلیت بایدینگ به صورت بی سیم با یک کلید بدون خروجی جفت نماید.

نکته: ارتباط بین کلید و ماژول رله هوشمند نیز با خرابی هاب و از مدار خارج شدن نرم افزار از بین نمی رود و همواره پایدار و مستقل عمل می کند.

هر ماژول رله با یک ریموت RF همراه می باشد که کاربر با استفاده از این ریموت می تواند مراحل شناساندن ماژول به هاب و جفت کردن آن با یک کلید بدون خروجی را فراهم آورد و نیز می تواند بدون استفاده از کلید و با استفاده از آن به صورت مستقل آن ماژول را کنترل کند.

ب) پل ارتباط اینفرارد (IR):

دستگاها و وسایلی که قابلیت کنترل از طریق مادون قرمز را دارا می باشند می توان از طریق این آیتم وارد سیستم هوشمند نویک نمود و کنترل کرد، وسایلی از قبیل کولرهای گازی ، سیستم های VRF و …

به صورت خلاصه ، پل ارتباطی اینفرارد شبیه ساز دستگاه کنترل دستی می باشد.

این آیتم در  حالت ، اندازه و ابعاد مشابه سایر کلیدهای نویک بوده و داخل دیوار و درون قوطی هایی که از قبل تعبیه شده قرار می گیرد و زاویه ای معادل 45 الی 120 درجه را دارا می باشد.

ت) سنسور تشخیص حضور :

این سنسور  در سیستم نویک داخل کلید تایمر تعبیه شده و هماهنگ با کلید تایمر عمل میکند اگر بخواهیم نحوه عمل کرد سنسور را توضیح دهیم باید نحوه عمل کرد کلید تایمر با سنسور تشخیص حضور را مورد بررسی قرار دهیم بدین صورت که نقش سنسور  تنها  وصل کردن جریان برق به روشنایی می باشد و برای قطع کردن این جریان کلید به قسمت تایمر خود که توسط کاربر برنامه  و زمان داده شده  رجوع می کند.

نکته : تایمر با سنسور تشخیص حضور نیز همانگونه که در قسمت کلیدها مطرح شد، در 3 حالت به کاربر عرضه می گردد:

* با تک خروجی تا 2 آمپر

* با تکخروجی تا 10 آمپر

* بدون خروجی

ج) ترموستات هوشمند :

NTH101 ترموستات هوشمند با سه خروجی تا 2 آمپر (3خروجی امکان کنترل فن کوئل با سه دور کند ، متوسط و تند را فراهم میکند.)

NTH102 ترموستات هوشمند با دو خروجی تا 2 آمپر و یک خروجی تا 10 آمپر

NTH103 ترموستات هوشمند بدون خروجی

برای ترموستات هوشمد بدون خروجی باید از ماژول رله NRM401 استفاده شده و خروجی های مجازی ترموستات با ماژول رله لینک شود.

نکته :

در تمامی مدل ها امکان لینک کردن ماژول سنسور دمای NTT101 با ترموستات وجود دارد به طوری که کنترل بر اساس دمای خوانده شده از سنسور بیرونی انجام می شود.

 3) انواع پریز ها : 

*  NEO101پریز شبکه  CAT 5/6

* NUS101 پریز USB  با یک خروجی USB و جریان دهی 1 آمپر

* NSR101  پریز گیرنده دیجیتال

* NOU101 پریز برق با خروجی تا 16 آمپر

* NOU102 پریز برق ارت دار با خروجی تا 16 آمپر

* NPO101 پریز تلفن RJ-11

* NAO101 پریز آنتن BNC

کلید تک پل نویک

هاب

به پردازشگر اصلی سیستم هوشمند نویک هاب گفته می شود.هاب دو وظیفه اصلی داخل سیستم را بر عهده دارد:

1 ) برای شناساندن کلید ها ، ماژول و سنسورهای هوشمند به سیستم

2 ) رابط میان کلید ها با نرم افزار 

 برای شناساندن کلید ها ، ماژول و سنسورهای هوشمند به سیستم

رابط میان کلید ها با نرم افزار 

 v     قابلیت نصب در محل کلید یا پریز

v     ظاهر زیبا

v     اندازه کوچک و استفاده از فرم یکسان با کلید ها

v     عدم نیاز به آداپتور برق مجزا

v     قابلیت اتصال از طریق WiFi

v     مجهز به فن آوری NFC  جهت امنیت بالاتر